KİLİS / MERKEZ - Yavuz Sultan Selim İlkokulu

Yavuz Sultan Selim İlkokulu

Adres
YAVUZLU KÖYÜ YAVUZ MEVKİİ MERCİDABIK SK. KILIS MERKEZ YAVUZ SULTAN SELIM ILKOKULU BLOK NO 11 MERKEZ / KİLİS
Vizyon
1 - Okulumuzda eğitim gören tüm öğrencimizi en iyi yönüyle yetiştirip, onları geleceğe hazırlamak, okulumuzdan mezun olan öğrencilerin en iyi okulları kazanarak topluma yararlı birey olmalarını sağlamaktır. Okulumuzun, okul personeli ve öğrencilerimizin başarısı ve örnek okul olarak gösterilmesini sağlayarak,okulumuz adına yakışan eğitim ve öğretimi en iyi şekilde başarmaktır.
Misyon
İstiyoruz ki : 1 - Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerinisağlamak ; 2 - Bilgili, becerili bireyler olmalarını sağlamak ; 3 - Farklı düşünce ve yetenekteki öğrencilerimizi kaynaştırarark aynı hedefe yönelmelerini sağlamak ; 4 - Öğrencilerimizin hoşgörülü ve fikirlere saygılı olarak yetişmelerini sağlamak ; 5 - Çeğımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda öğrenciler yetiştirmek olacaktır
Başarılar
Okulumuzda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Kilis Geneli İlkokullar arasından 4/A sınıfı öğrencilerimizden Tuğba CERİTLİOĞLU Kilis İl birincisi olmuştur. Okulumuzda 5 Haziran Dünya Çevre günü konulu resim yarışmasında ise 3/A sınıfı öğrencilerimizden Esra EKER İl üçüncüsü olmuştur.
Karayolu ile
Merkeze bağlı köy
Diğer Hususlar
Okulumuz ilk defa 1935 yılında şu an mevcut bulunan okul bahçesinde eski İlkokul binasında Yananköy İlkokulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır.1939-1940 eğitim-öğretim yılında Yavuzlu İLKOKULU olarak eğitime devam etmiştir. Daha sonra bakanlık emri ile 24.09.1990 tarih ve 423/8223 sayılı yazı ile Ortaokulla birleştirilip İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.2013-2014 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanması ile birlikte tekrar bağımsız İlkokul olarak hizmet vermeye başlamıştır.